SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vänersborgs GF

Nyheter från den gamla hemsidan
2015-04-28 10:50

 Fina resultat av AG-tjejerna i säsongspremiäreni Alingsås! Det blev både guld, silver, bronsmedaljer, fina debuter i nya steg och en godkänd tjej i steg 5! Stort grattis till Medaljörerna Klara, Tilde och Sophia och stort grattis till Petra som, trots att hon inte tog pallplats, håller så hög nivå i alla redskap att hon blev godkänd i steg 5!  Nu tränar vi hårt inför kval till riksfinal för alla steg 5 och 6 tjejer den 18 april!

 

Lucia-uppvisning av AG och trupp killar

 För 15:e året i rad.....

 

Medaljer till AG igen!

 

Silver till Alma, silver till Julia, brons till Sophie och Ida S. Ännu en tävlingshelg med fina resultat, denna gången i Uddevalla! Vi hade flera bland de 10 bästa i alla klasser och deltagandet var stort!! 

 

  

Fina resultat i pokalentävling på Tjörn!

 

 

Guld, guld och brons i mångkamp!
AG-gymnasterna tävlade på Tjörn i dag och mötte gymnaster från region väst. Tävlingen gick på Regionspokal och rikspokals regler och vi hade 3 gymnaster i varje klass. Facit blev Guld i mångkamp till Ida Svensson i regionspokal, Guld till Sophia Holtersson och brons till Johanna Johansson i rikspokal. Dessutom ett antal medaljer av olika valörer till tjejerna i de olika grenarna. Även Rebecka Reimer tog hem en bronsmedalj i fristående i region. GRATTIS!!

 

Tävling i Gävle 
Vänersborgs GF åkte i fredags iväg med 18 individuella gymnaster för att tävla julstjärnan i Gävle. Här mötte vi konkurrens från Jokkmokk i norr till Visby i söder. Ett helt nytt startfält för våra yngsta gymnaster som hitintills endast tävlat lokala tävlingar. De visade sig ha nerverna på rätta platsen och tog hem hela 5 medaljer!

 

Alma Jansson och Philippa Blomqvist delade guldet i steg 3 med en gymnast från Visby. Ida Arwidsson blev nr 3. Alma och Philippa blev godkända i steg 3 och är redo för steg 4. Minéa Rådmark Wahlman tog silver i steg 4 där Sophie Westerlund Karlsson tog bronset. I detta steget var det jämnt på resultatlistan! Minéa och Sophie blev godkända och det gjorde även VGF´s Elise Johansson och Julia Eriksson som placerade sig precis bakom pallen. Det gör att föreningen nu har hela 8 gymnaster i steg 5 efter jul. Det är ett resultat av ett gott, kontinuerlig ledararbete med steg 1-4. 

 

På söndagen var det dags för gymnaster på de högre stegen och pokalenserier. 

 

Våra mest erfarna gymnaster, Johanna Johansson, Sophia Holtersson, Lovisa Blomén och Klara Jonsson har varit 7 månader från tävlingsgolvet och det syntes då lite tävlingsnerver spökade under dagen i pokalen. Bäst lyckades Lovisa Blomén i mångkampen, som tog hem bronset bakom Jenny Knuts och Kajsa Söderberg från Älvsbygymnasterna. Hon kom tvåa i hopp, tvåa i barr och trea i fristående. Johanna blev nr 5 i mångkampen, trea på hopp och trea på bom. Sophia vann barr med en suveränt fin barrserie och delade tredjeplatsen i hopp med Johanna. Roligt att se att deras hårda träning har gett resultat då de trots flera missar kan placera sig så högt. Nästa helg väntar tävling på Tjörn innan höstens höjdpunkt, höstpokalen i Stockholm där de möter tufft motstånd från hela Sverige. Då hoppas vi nerverna är under kontroll! Av våra tjejer på steg 5 och 6, lyckades Ida Svensson bäst med en 5:e placering i mångkampen i steg 6. Hon är bara några tiondelar från godkänd nivå i poäng, men jobbar hårt med att få in två moment som saknas för att kunna gå vidare till nästa steg.  Alla dessa tjejer har under hösten kämpat för att få in de nya moment som ingår i serierna och har fått in det allra mesta. Nu är det finslipning kvar som gäller. En riktigt rolig tävling med många duktiga gymnaster! 

 

 

 

Lyckat JSM

Sophia och Lovisa B tävlade JSM i Stockholm 12-13 april. Ingen av dem lyckades fullt ut, men placerade sig ändå som nr 14 och 15, bara slagna av 2 tjejer från Väst. Det var rekordstort deltagande på JSM med 25 gymnaster till start. Sophia lyckades kvala in till hoppfinalen på söndag då hon blev nr 3 i hopp i mångkampen. Lovisa blev första reserv till finalen trots fall i kvalet (!). Tyvärr kom alla finalister till start så Lovisa fick inte visa upp sig i finalen, men Sophia gjorde två mycket fina hopp som räckte tille en 6:e plats i finalen. Alla finalister ställde sina hopp och hade hög svårighetsgrad. Mycket bra gjort av Sophia!

Här är tjejerna med Jonna Adlerteg

Svensk mästerinna i mångkamp 2014

 

1. mars: 1 guld, 3 silver och 2 brons

Där har ni facit efter en spännande hemmatävling för våra AG-gymnaster.

Vänersborg tog hem hela pallen i steg 3 i form av Ella Widmark i topp, Minnea Rådmark nr 2 och Sophie W Karlsson nr 3. Dessutom blev Ida Arwidsson nr 3 i steg 2, Tilde Arwidsson nr 2 i steg 5, Klara Johnson nr 2 i steg 6 och Lovisa Blomén vann steg 7. Heja VGF! 

 

 

Tre gymnaster uttagna till Aspiranterna och ett guld i hopp!

Lördagen den 23 november tävlade VGF-gymnaster höstpokalen på Tjörn. Tävlingen lockade gymnaster från hela landet och hade hela 65 anmälda och 55 startande gymnaster, vilket är rekordstort startfält i detta sammanhang. Det var länge sedan Sverige hade så många gymnaster över 13 år på denna nivån.
Från Vänersborg lyckades 17-åriga Lovisa Svanling bäst av alla. Hon har denna höst valt att koncentrera sig på hopp i tävlingar och ställde därför bara upp i denna grenen. Det resulterade i en suverän seger där hon slår tvåan med nästan en hel poäng! Reaktionen efter hennes första hopp hördes ljudligt både från publik, gymnaster och tränare. Hon utförde en pikerad tsukahara med en höjd överlägsen alla andra. Helgens resultat är Lovisas absolut bästa. Hon har tävlat i många år och är en mycket explosiv och snabb gymnast. Detta har hon god nytta av i hopp och vi ser gärna en SM-start i denna grenen till våren. 

I mångkampen placerade sig Lovisa Blomén bäst av Vänersborgarna på en utmärkt 10:e plats. Hon tog även poängplats i både barr och fristående och visar återigen sin styrka som allround gymnast. Sophia Holtersson placerade sig som nr 16 denna gång i mångkampen efter lite missar, men både Lovisa B och Sophia lyckades kvala in till Svenska gymnastikförbundets aspriantsatsning 2014. För att få en plats krävdes en plats bland de 24 främste på resultatlistan. I konkurrens med 55 startande gymnaster var det en tuff uppgift, men de håller en hög nivå och förtjänar sin plats. Belma Zemla hade oturen att placera sig 2 platser bakom strecket. Hon blev nr 26 efter en mycket fin tävling. Klara Johnsson var också mycket nära en plats i aspiranterna men råkade ut för 4 poängs avdrag på bom pga underkända moment, något som är mycket ovanligt för hennes del.  Hon hade en 11:e plats i barr som bästa redskap vilket är en fantastisk prestation under sitt första år på denna nivån! Belma och Klara visar att de vill slå sig in bland de bästa och det ska bli spännande att följa dem under nästa år!

Johanna Johansson, som tidigare ingått i aspirantgruppen, är för närvarande skadad, men har fått ett wildcard att ingå även i 2014 års aspiranter pga av hennes höga nivå och tidigare tävlingsresultat. Heja er!!! 

 

 

Framgånger och missar i Alingsås 16 november

Belma, Klara, Lovisa B, Sophia tävlade rikscup och Rebecka steg 5. Vi hade olika mål med tävlingen. Belma och Klara behövde en genomkörare inför nästa helgs höstcup som är höstens största tävling för dem. Lovisa B och Sophia skulle testa lite nya moment utan att bry sig om resultatet och Rebecka skulle försöka bli godkänt i steg 5. Bäst gick det för Lovisa B som blev nr 3 sammanlagt i rikscupen med 13 startande tjejer. Hon gjorde framförallt en lysande bom och ett bra fristående! Sophia testade pak i barren för första gång i tävling. Denna gick lysande, men fortsättningen blev lite komplicerad. Ändå räckte det till ett brons i denna grenen. Bäst lyckades hon i hopp där hon blev nr 2 efter två mycket fina tsuka. Bommen och Sophia var inte ritkigt överens i dag. Belma hade inte sin dag på tävlingsgolvet och var besviken efteråt. Dock fick hon beröm från domarna för sin fina teknik. Klara gjorde en mycket bra tävling som ger fina utförandepoäng! Sett till E-poäng, som är utförandepoängen, vann hon barr, blev delad 2:a i fristående och nr 4 på bom! Hon kör fortfarande lite för enkelt på denna nivån, men även här gav domarna lovord över hennes framgång och härliga teknik. Det lovar gott! Rebecka blev i  nr 4 av 13 deltagare i steg 5. Hon uppnådde sitt mål och blev godkänt i steg 5, så nu väntar steg 6 till våren! Grattis!

 

Fina resultat i juniorcupen och ungdomscupen i Bromma

Helgen 9-10 november tävlade Sophia Holtersson och Lovisa Blomén i juniorcup respektive ungdomscup. I tuff konkurrens placerade sig Sophia som nr 6 på lördagen och tog sig till final i fristående och bom. Lovisa tävlade på söndagen och blev bäst i väst med en 7 plats. Motståendet är hårt och gymnasterna de möter tränar 8-12 timmar mer i veckan. Ändå hänger de med så gott som de gör. Grattis!

 Sparbankscup på Tjörn - en bra genomkörare

4 brons och ett silver - facit från helgens AG-tävling på Tjörn. Positiv hopp-kurva, dumma barrkompositionsmissar, stadiga bommar och skratt kan sammanfatta dagen. Lite småskador gjorde att Lovisa B bara tävlade två redskap och Johanna fick vara tränar istället. Grattis till Lovisa S, Sophia och Klara som tog för sig av medaljerna denna gången! Ida och Rebecka tog för sig i nya sammanhang på tävlingsserier som fick läras om på en vecka. Det är inte långt till toppen i region! Belma gjorde en stabil insats i riksklassen vilket ser bra ut för höstpokalen som också går på Tjörn. 

 

Höstcup i Tidaholm med bra resultat!

Söndagen den 6 oktober tävlade nästan alla våra gymnaster i Tidaholm. Det var god stämning hela dagen och gymnasterna stöttade varandra fram till goda resultat!

I steg 2 tog VGF hela pallen (även om det stod VARA i protokollet... !)

Det var Sophie som vann och som dessutom blev klart godkänt i steget! På andra plats kom Julia och på tredje Minnea!

Även i steg 4 tog föreningen guld och silver genom Tilde och Elin.

I steg 5 kom Rebecka på 4:e plats och Ida på 5;e plats av 19 startande! Båda hade en stark slutsumma på över 41 poäng vilket är långt över godkändnivå i steget. Tyvärr var inte D-poängen helt framme. Ida var där närmast men det saknades 0,4 p i friståendet för att hon skulle kunna gå vidare till steg 6. Rebecka hade väldigt fina utförande poäng!

Klara kom 5:a i steg 6. Det var en mycket jämn kamp mellan de 6 första tjejerna så det visar att hon är med i den absoluta toppen!

I steg 7 vann Lovisa och Belma blev nr 3 efter en bra tävling. Lovisa har bara bommen kvar där hon inte uppfyller D-poängen som krävs för avancemang till 8:an. Hon måste sätta ihop mjukisen och flickisen och klara av brytningen upp och ner i början av serien. Där är hon snart!

 

Bra resultat även i Alpha Factor Trophy! 

AG avslutade sin tävlingssäsong i Fredrikstad i konkurrens med gymnaster från Norge, Sverige och Danmark. Bäst lyckades Sophia Holtersson och Lovisa Blomén som blev nr 4 med 43 poäng och nr 7 med 41,40 poäng i klassen 13-14 år. Av hela 31 gymnaster är det en fantastisk prestation. Även Klara Johnson lyckades riktigt bra med en 14 plats på 36,8 poäng i samma klass efter en mycket bra genomförd tävling. Sophia och Lovisa tog dessutom var sin medalj i grentävlingen - Sophia i barr och Lovisa i hopp. I yngsta klassen lyckades Belma bäst med 10 plats på 32,9 poäng. I äldsta klassen med den högsta nivån hade vi tyvärr en del missar men Johanna Johansson blev nr 11 med 39.00 poäng.

 

Vårpokalen

 

i Falun, tävlade AG-gymnaster med blandat resultat. I mångkampen en del missar, men Sophia Holtersson körde genom en mycket bra tävling och tog hem bronset. Även Lovisa Blomén, som gjorde sin första tävling för terminen, placerade sig på en fin 7:e plats i konkurrens med gymnaster över 13 år från hela landet. På söndagen var det dags för finaler där Sophia hade kvalificerat sig för alla finaler och hade med sig

 

Lovisa B och Lovisa S i hoppfinalen och Silje och Lovisa B i bomfinalen. Silje lyckades bäst denna dag med ett silver i bom efter en säker och fin serie. Både Lovisorna och Sophia visade hur nära de är att ta pallplaceringar även i enkelredskap. Stort grattis!

 

 

Sophia Holtersson tog brons på JSM i Artistisk Gymnastik!

Återigen skrev vi föreningshistoria! Sophia var historisk redan när hon åkte till Falun för att tävla eftersom vi aldrig förut haft någon gymnast med på JSM. I dag tog hon dessutom bronsmedalj i hoppfinalen vilket innebär att hon tagit hem föreningens första SM-medalj i artistisk gymnastik. Stort grattis!!

 

Sophia Holtersson ny distriktsmästare för juniorer i AG!

 

Lördag 15 mars 2013 arrangerades UDM, JDM och DM i artistisk gymnastik på Tjörn. Vänersborg tog medalj i alla klasser. Bäst lyckades Sophia Holtersson som vann JDM och tog guld i alla redskap. Johanna Johansson blev nr 2 i DM för seniorer och tog hem två guld och två silver i redskapen. Belma Zemla blev nr 2 i steg 7/UDM. Lovisa Svanling tog två brons i DM och Klara Jonsson tog brons i fristående i JDM. Stort grattis till er alla!

 

 

Johanna nr 2 i Höstpokalen den 1 dec!

 

Lördagen den 1 dec arrangerade föreningen en förbundstävling i AG där 37 tjejer från olika delar av Sverige tävlade. Johanna tog en jättebra andra plats, inte alls långt från segern! Detta är Johannas bästa placering i mångkamp i tävlingar på denna nivån. Sophia, Lovisa S och Silje tävlade också bra och alla flickorna kvalade in för att vara med i nästa års aspirantgrupp för Svenska gymnastikförbundet.

 

I Eskilstuna tävlade Johanna Johansson Svenska Cupen i AG. Det var första gången hon tävlade på denna nivån och tog hem bronset direkt och dessutom vädligt nära silvret! Sophia Holtersson tävlade dagen efter rikscup där hon blev nr 10 sammanlagt i steg 7. Hon hoppade överslag bäst av alla och blev dessutom nr 4 i barr. Hon är nu riktigt bom - träningssugen också! Lovar gott!!

 

 

 Alpha Factor Cup

Det blev en jättefin tävling för Vänersborgs AG-gymnaster när Alpha Factor Cup arrangerades lördagen den 9 mars 2013. 110 gymnaster från klubbar runt om i Sverige, främst från Västra Götaland, hade anmält sig till tävlingen och vi fick se många fina serier i redskapen bom, barr, hopp och fristående.

I den tuffa konkurrensen visade våra gymnaster att de klarar sig fint. På förmiddagen tävlade steg 1 – 4, som är de första nivåerna på stegserierna.

I steg 1 knep våra två tävlande tjejer, Minea och Ida, både första och andra platsen. I steg 2 lyckades Petra vinna första pris och hade inte mindre än tre tjejer, Philippa, Sophie och Julia, på delad andra plats tillsammans med en gymnast från Tidaholm, här var det verkligen jämt mellan de tävlande gymnasterna. I steg 3 klev återigen en VGF-gymnast överst på prispallen och inte nog med det, Elise vann i samtliga redskap i sitt steg också. Alma noterade toppoäng i hopp i steg 3. I steg 4 hade vi fina tävlingsresultat med flera godkända redskap för våra tjejer, Elin, Flora, Julia, Lovisa och Tilde. Dock ingen pallplacering i det stora startfältet denna gång.

 
 

Nyhetsarkiv
Våruppvisning 20242024-04-04 14:41
Stort tack!2023-04-25 10:29
Våruppvisning 20232023-04-20 11:48
Tack för igår!2023-03-06 08:29
Terminstart v32023-01-09 20:13
Våruppvisning 20222022-04-17 11:58
Vårcupen 20222022-03-11 08:31
Varbergscupen 2021-12-04 23:13
2021-12-04 23:09
Vårens träningsgrupper2021-11-30 20:16
Höstterminen 20212021-08-15 11:03
Höstterminen 20212021-06-14 19:09
Lägesrapport 2021-01-102021-01-10 20:03
Vårens gymnastikgrupper2020-12-02 20:04
Anmälan till VT 20202019-12-01 20:00
Anmälan2018-08-08 13:05
Integritetspolicy2018-05-23 10:45
2017-11-21 23:55
Tranan cup2017-10-17 10:37
Fina insatser på SM!2017-07-05 10:42
2017-05-12 10:17
Vårpokalen i Leksand2017-05-07 10:43
Vårcupen 20172017-05-04 16:46
Våruppvisning!2017-03-05 19:46
Vårcupen2017-02-02 19:56
Svenska cupen2016-11-14 23:06
Juniorcupen2016-11-14 23:05
2016-05-19 10:31
Vårcupen 20162016-03-28 22:27
Vårcupen 20162016-01-18 22:19
Grattis Ungdomstruppen!2015-11-07 10:41
Medaljregn på Tjörn2015-10-11 10:47
Alpha Factor trophy2015-10-01 10:48
All Star trophy2015-05-24 10:49
Ymercupen 20152015-04-28 10:49
Uppvisning med rocktema2015-04-17 12:22
Prinspokalen 20152015-04-17 12:20