SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vänersborgs GF
Vår verksamhet

AMT- Avancerad Motorisk Träning

Träningsformen vänder sig till både dig som har tränat gymnastik samt till dig som vill hitta en ny utmaning i din träning. Du kanske har drömt om att göra en Flickis eller en Salto. Du behöver alltså INTE ha tränat gymnastik tidigare. 

 

Det är en träning som passar alla åldrar och kön. Det som krävs är en vilja att testa sina gränser.

 

AMT-gruppen har en åldersgräns på 18 år och uppåt.

 

Kolla gärna vår Facebooksida och Instagram för mer info och filmer:

 

https://www.facebook.com/AMTVanersborg/

 

__AMT.__

 

 

 

Om det här stämmer på dig gör en anmälan. Vi tränar följande dagar:

 

MÅNDAGAR KL. 20:00 I GYMMIXHALLEN

 

ONSDAGAR KL. 20:00 I GYMMIXHALLEN 

 

Träningarna håller på i ca. 2 timmar.

  

Titta gärna på filmerna som finns i vår meny och läs mer om AMT här nedanför.

 

Välkommen!

 

Vid frågor maila:

norberger@hotmail.com

 

 

Om AMT

 

AMT är ett helt nytt träningskoncept som kombinerar gymnastikens grundträning med intensiv cirkelträning. Man tränar koordination och kroppskontroll, styrka och kondition, rörlighet och spänst - på en och samma gång. I AMT får man också träna på utvalda gymnastiska övningar. De är grundläggande övningar som valts ut kan ses som grunden till många andra övningar inom gymnastiken. De är därför lämpliga att träna på för alla, oavsett bakgrund. Bland dessa övningar finns handvolt, pendlingar i räck, salto och frivolt. Dessa övningar kan oavsett nivå alltid tränas och bli bättre.

 

Förbättrad motorik är idag något som många eftersträvar i sin träning men det är få vet hur man gör. I AMT finns en stor mängd övningar som förbättrar de motoriska egenskaperna. AMT utmanar såväl kropp som tanke och riktar sig till dig som vill utmanas utöver det vanliga. Fysträningen inom AMT är indelad i fyra nivåer från medel till mycket avancerad nivå. Med en tydlig progression som ger deltagaren en markant förbättrad kroppskontroll. Träningen är anpassad till dig som tidigare varit gymnast eller dig som är vältränad motionär.

 

AMT tränas i grupp men med individuell anpassning. Träningen är individualiserad och fokuserar på människors olika utvecklingstakt. Det finns fyra olika svårighetsgrader på övningarna och en tydlig progressionskurva för de gymnastiska momenten. Så det är lätt att följa och hitta rätt nivå, utifrån var och ens fysiska förutsättningar.

De specifikt utvalda styrkeövningarna som blandas med akrobatik och fysiska utmaningar gör AMT till en väldigt rolig och utmanande träningsform.

 

 
Filmer om AMT