Välkommen!

Om du besöker sidan från en mobil enhet ser du en nedskalad version, för att se fullversionen tryck på "Gå till webbversion" längst ned till vänster på sidan.
Lägesrapport 2021-01-10
2021-01-10 20:03
Hej alla!
Vi har haft styrelsemöte ikväll och kommer självklart fortsätta att förhålla vår verksamhet efter de regler och rekommendationer som kommer från Regeringen, Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet, Svenska Gymnastikförbundet samt Vänersborgs Kommun. För närvarande är all verksamhet inställd t.o.m. den 24 januari efter beslut från kommunen. Vår vilja och ambition är att vi skall dra igång verksamheten igen så fort vi får möjlighet. Vi kommer i så fall förlänga terminen motsvarande veckor som gymnasterna tappar nu i början av terminen.
Regeln kring 10 m2 per person innebär inga hinder för vår verksamhet eftersom Gymmixhallen och Onsjöskolan har stora ytor som räcker gott och väl till det.
Kommer någon grupp inte komma igång med verksamheten alls under våren kommer vi att återbetala träningsavgifterna.
Med vänliga hälsningar från hela styrelsen / Eva Eriksson, ordförande
Rekommendationer från 14 dec.
2020-12-14 10:20
Följande rekommendationer gäller fr.o.m. 14 dec. 2020.
För närvarande är träningen inställd för familjegymnastiken, AMT och Gruppträning för vuxna. Styrelsen har möte igen den 10 januari.
Om smittspridningen har minskat då kan det bli aktuellt att enligt rekommendationerna starta igång den inställda verksamheten från vecka 3 på ett försiktigt och kontrollerat sätt.
Styrelsen passar på att önska alla en God Jul och ett Gott Nytt År!
Olika rekommendationer för olika åldersgrupper
Både regeringen och Folkhälsomyndigheten har genomgående framfört att fysisk aktivitet är bra för folkhälsan och att idrott och träning ska fortsätta i så hög utsträckning som möjligt, framförallt för barn och unga.
De allmänna råden som riktar sig till hur vi ska bedriva träning är nu uppdelade för de som är födda 2005 eller senare och till dem som är födda 2004 eller tidigare.
Rekommendationer för de som är födda 2005 eller senare:
Barn och ungdomar födda 2005 eller senare kan träna, men med följande restriktioner:
Stanna hemma vid minsta symptom på covid-19.
Tvätta händerna ofta eller använd handdesinfektion.
Om det är möjligt ska träning ske utomhus, men träning inomhus är tillåten om det inte är möjligt att genomföra utomhus.
Minimera antalet personer som närvarar samtidigt och undvik trängsel.
Rekommendationer för de som är födda 2004 eller tidigare:
I de nya allmänna råden som börjar gälla den 14 december öppnas det upp för ungdomar och vuxna födda 2004 eller tidigare att träna, med följande förutsättningar:
Stanna hemma vid minsta symptom på covid-19.
Tvätta händerna ofta eller använd handdesinfektion.
Utföra aktiviteten i mindre grupper (8 personer ska vara normerande).
Alla ska hålla avstånd till varandra.
Inte dela utrustning med varandra.
Undvika gemensamma omklädningsrum.
Resa till och från träningen individuellt

Vårens gymnastikgrupper
2020-12-02 20:04
Hej alla! Det har ju varit och är en annorlunda situation för oss alla och så också i föreningen. Vi har inställda grupper för våra vuxna och ungdomar över 15 år. Även familjegymnastiken har varit inställd eftersom där deltar föräldrar. Barnverksamheten har vi haft igång och det känns kul och bra att vi kan låta våra yngsta får fortsätta känna rörelseglädje genom gymnastiken.
Nu är det dags att anmäla sig till nästa termin. Ni som är medlemmar loggar in och anmäler er och betalar till den grupp som ni skall vara med i. Ni har förtur till dom platser ni haft denna terminen fram till 15 dec. Mellan 15 dec och 31 dec kan ni som är medlemmar även byta grupp om ni vill det.
Den 1 januari öppnar vi anmälan för nya medlemmar.

Välkomna med er anmälan!
/ Styrelsen

Höstens gymnastikgrupper
2020-07-02 11:39
Vi kommer öppna anmälan till höstens grupper den 1 augusti för nuvarande medlemmar. Den 15 augusti öppnar vi upp för nya medlemmar.
Terminen kommer starta vecka 37 om inte nya restriktioner skulle komma från Folkhälsomyndigheten som kan påverka vår verksamhetsstart.
Välkomna i augusti med din anmälan! Trevlig sommar!

För att göra din anmälan klicka här
Vårens uppvisning, Vårcupen och AG-tävlingen är inställd
2020-03-12 15:24
Med anledning av Corona-virusets framfart och regeringens beslut kommer vi ställa in vårens stora arrangemang. Det är naturligtvis jättetråkigt men hälsan måste gå i första hand. Vi följer naturligtvis med på vad som händer, och vi kan ju komma till att inte ens träningen får bedrivas. Där är vi ju inte än så tills vidare tränar vi på med friska ledare och friska gymnaster.

Har du feber, hosta eller luftvägssymtom?
Då vill vi inte att du besöker oss förrän du är frisk.
Det är viktigt att vi alla tar ansvar för att inte smitta andra.

Har du varit i ett riskområde?
Då är vi tacksamma om du inte besöker vår verksamhet förrän du varit hemma i Sverige under 14 dagar. Det motsvarar inkubationstiden för coronaviruset.

Med vänlig hälsning Styrelsen

Nyheter från våra grupper