SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Flickor trupp

Flicksektionen består idag av 4 grupper. Vi fyller kontinuerligt på trupperna med gymnaster från våra övriga grupper. I truppgymnastik för flickor/damer tävlar man i grenarna tumbling, trampett och fristående.

 

Tävlingsförberedande Trupp (yngre)

Här tränar gymnaster som är ca 6 till 11 år.

Ledare för denna grupp är Martina, Sofia och Nicolina.
Gruppen riktar sig till gymnaster som vill träna mer grunder för att förbereda sig för att gå med i en tävlingstrupp. 

Det är en fördel om gymnasterna har vissa förkunskaper av gymnastik och/eller tränar ytterliggare ett tillfälle i veckan i en av våra barn- och ungdomsgrupper. 

 

Tävlingsförberedande Trupp (äldre)

Här tränar gymnaster som är ca 11 år och äldre. 
Ledare för denna grupp är Alexandra, Calista, Saga och Maria. 

Gruppen riktar sig till gymnaster som vill träna mer grunder för att förbereda sig för att gå med i en tävlingstrupp. 

Det är en fördel om gymnasterna har vissa förkunskaper av gymnastik och/eller tränar ytterliggare ett tillfälle i veckan i en av våra barn- och ungdomsgrupper. 

 

Minitruppen

Denne grupp tränar för att tävla. Gruppen ränar idagsläget två tillfällen per vecka. Ledarna för gruppen är Maria, Wilma och Cornelia. För att komma in i denna grupp behöver man gå i Tävlingsförberedande trupp. 

 

Ungdomsgruppen

Denna grupp tränar för att tävla på nivå sex. Denna grupp tränar i dagsläget två timmar två ggr i veckan. Ledarna för denna grupp är Mia, Sara, Susanne, Linda och Natalie. Denna grupp är det uttagning för att komma med i. 

Tävlingskrav för denna nivån är: 

Tumbling: Två varv ska innehålla minst två olika akrobatiska moment. Ett varv ska innehålla minst tre akrobatiska moment varav två ska vara olika. Mellansteg är tillåtet på ett av varven. Alla sorters mellansteg är godkända. Ett varv ska innehålla en flick-flack eller handvolt.

Trampett: Ett varv ska innehålla en enkel grupperad frivolt utan skruv. Ett varv måste utföras med bord. Ett varv måste utföras utan bord.

 
Juniortruppen
Denna grupp tränar för och tävlar på riksfemman med en tydlig målsättning framåt. Denna grupp tränar i dagsläget tre gånger i veckan var av dessa är 2,5/2,5/2 timmar. Ledare för denna grupp är Maria, Martina, Enna, Emelie, Maja, Johanna och Evelyn. Denna grupp är det uttagning för att komma med i. Lägsta ålder för att tävla på riksfemman är 13 år.
Tävlingskrav för denna nivå är:
Tumbling Två varv ska innehålla minst två olika akrobatiska moment. Ett varv ska innehålla minst tre olika akrobatiska moment. Ett varv ska innehålla en enkel frivolt/salto i valfri stil med eller utan skruv.
Trampett: Ett varv ska innehålla en enkel sträckt frivolt med eller utan skruv. Ett varv måste utföras med bord. Ett varv måste utföras utan bord.
 
Seniortruppen
Denna grupp tävlar i nuläget på nivån "Riksfyran". Vi tränar tre gånger i veckan, totalt 6 timmar. Ledare är Linda, Johanna, Emelie och Josefin. För att komma med i RM2-truppen krävs vissa godkända moment via en uttagning och åldersgränsen är 13 år.
Tävlingskraven för Riksfyran är:
Tumbling Två varv ska innehålla minst två olika akrobatiska moment. Ett varv ska innehålla minst tre akrobatiska moment, varav två ska vara olika. Ett varv ska innehålla rondat-flickis-salto och ett varv ska innehålla handvolt-volt.
Trampett: Ett varv ska innehålla en enkel sträckt frivolt med minimum 180° skruv alternativt en dubbel frivolt i valfri stil med minimum 180° skruv. Ett varv måste utföras med bord och ett varv måste utföras utan bord.
Brons till RM2 på trampett
2018-03-26 09:58
Nöjda tjejer efter en bra insats i Varberg igår.
RM2 var i Varberg och tävlade i Varbergsklassen i helgen. 
De åkte hem med en bronsmedalj på trampett!
GRATTIS och bra jobbat!
Medaljer i Gösta Cup, Göteborg
2018-03-18 21:04
Idag var RT och RM1 i Göteborg och tävlade i Gösta Cup. Det blev guld och silver för tjejerna på airfloor. GRATTIS och bra jobbat!
Tranan cup
2017-10-17 20:46
I helgen var det Tranan cup i Tranemo. Flickorna i RM1 gjorde en fin insats. Tävlingsdagen avslutades med en gemensam övernattning. 

Juluppvisning
2016-11-29 18:14
Tisdag 6 december kl 18.30 har våra flicktrupper tillsammans med Cheer uppvisning i Gymmixhallen. Entréavgift: 50 kr för alla över 10 år - då ingår fika i form av kaffe eller saft, lussekatt samt pepparkaka. I år tar vi endast emot swishbetalning! Om ni dock inte har swish så löser vi självklart entrén med kontanter :) Hoppas vi ses och varmt välkomna önskar cheer, RT-truppen, RM1-truppen och RM2-truppen.
JULUPPVISNING
2015-12-12 18:55
Välkomna på uppvisning tisdag 15 december kl 18.00 i Gymmixhallen! I år får flicksektionen sällskap av träningsgruppen flickor 13 år och uppåt samt två av våra cheergrupper! Entré 20 kr, fikaförsäljning i pausen. OBS endast kontant betalning. Hoppas vi ses!
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Vänersborgs GF, 24/10 18:16 
Vänersborgs GF, 17/09 10:12 
Vänersborgs GF, 15/08 11:03 
Vänersborgs GF, 14/06 19:09 
Vänersborgs GF, 10/01 20:03 
Vänersborgs GF, 14/12 10:20