SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Vår vision: 

Vänersborgs GF vill ha ett lockande erbjudande för kvinnlig artistisk gymnastik (AG) med fokus på grundläggande värden som 

Glädje, Gemenskap, Goda förebilder och God kamratskap.

Vi vill att AG-sektionen ska vara känd för gott socialt klimat, höga ambitioner och goda utvecklingsmöjligheter. Representation av föreningen ska utmärkas av ödmjukhet, positivitet och glädje. 


Målet är att ha gymnaster som tävlar på stegserier 1-10, SM-steg och Pokalenserier för att ha både bredd och topp. Träningen ska bedrivas med långsiktighet och fokus på hållbara gymnaster som kan ha glädje av sin sport även på seniornivå. 


AG kommittén HT 2019 består av alla våra AG-tränare:

Sammankallande: Johanna Johansson

Huvudtränare: Marius Gavriloaie, 

Tränare: Corina Constantin, Tyra Johansson, Josefin Johansson, Johanna Johansson, Nike Prins, Klara Jonsson och Martin Warneryd. 

Domare: Petra Johansson 3, Line Helgesson 3, Johanna Johansson 3, Corina Constantin 2, Klara Jonsson 2, Tyra Johansson 2, Belma Zemla 2 och Ida Svensson 2


Kontaktperson: Johanna Johansson: johanna_gympa@hotmail.com

 

AG grupp 1: 

SM-gymnaster, pokalengymnaster samt steg 1-6 

I dagsläget 26 gymnaster fördelat på 4 grupper. 

Gymnasterna tränar 3-5 dagar i veckan. 


AG nybörjargrupper 6-8 år och 9-12. 

Steg 1 och 2. I dagsläget 12-14 gymnaster i varje grupp. Träning 2 dagar i veckan.  

 

Vi har ca 50  go´a tjejer i våra AG-grupper och vi är glada över att ha fördubblat antalet gymnaster i sektionen det senaste året! Detta har varit möjligt mycket tack vare att föreningen har satsat på en heltidsanställd tränare genom Marius Gavriloaie som kom till oss i september 2016. Det är en mysig sammanhållning i grupperna där de stora tar hand om de små och de små har fantastiska förebilder! Ett bra socialt klimat är ett måste för att orka träna så mycket som några av våra gymnaster gör. De flesta tränar mellan 4 och 9 timmar i veckan, men de som satsar högt, tränar 12 timmar i veckan eller mer. 

För att nå Svenska eliten för junior och senior, krävs ännu mer träningstid. Ökning av träningsdos sker gradvis och i ett individuellt samförstånd mellan tränare, gymnast och föräldrar. 

 


Vi är i ständigt behov av rekrytering av nya ledare till vår verksamhet. Hör gärna av dig om du är intresserad! Utbildning står föreningen för. Så här enkelt är det....

Du tävlar som du tränar!
Om du tränar bra, 
tävlar du bra
Det handlar inte om vem som har tur....
Det handlar om vem som är förberedd.

 

Information till nya gymnaster:

Artistisk gymnastik ställer stora krav till styrka, smidighet, mod och träningsvilja.

Vår förberedande grupp startar i januari 2017 efter ett längre uppehåll. 

 

AG är en olympisk tävlingsgren som har stort publikintresse bl.a. i USA. Det är en mångsidig form av gymnastik där hela kroppen används. Gymnasterna tävlar mestadels individuellt, men även ibland i lag. Tävlingsgrenarna för damer är barr, hopp, bom och fristående, medan herrarna tävlar i barr, räck, bygelhäst, ringar, hopp och fristående.På EM 2013 gjorde de svenska gymnasterna Ida Gustafsson och Jonna Adlerteg från Eskilstuna succé genom att Ida tog sig till mångkampsfinal och fick en 10-plats och Jonna tog sig till grenfinal och vann silver i barr.  


Fullständig vision och målsättning:

Vänersborgs GF vill ha ett lockande erbjudande för kvinnlig artistisk gymnastik (AG) med fokus på grundläggande värden som 

Glädje, Gemenskap, Goda förebilder och God kamratskap.

Vi vill att AG-sektionen ska vara känd för gott socialt klimat, höga ambitioner och goda utvecklingsmöjligheter. Representation av föreningen ska utmärkas av ödmjukhet, positivitet och glädje. 


Målet är att ha gymnaster som tävlar på stegserier 1-10, SM-steg och Pokalenserier för att ha både bredd och topp. Träningen ska bedrivas med långsiktighet och fokus på hållbara gymnaster som kan ha glädje av sin sport även på seniornivå. 


Hur når vi dit?

Genom en ömsesidig respekt och god kommunikation mellan tränare, gymnaster och föräldrar med alla parters välbefinnande i fokus

Genom att ha full transparens för föräldrar och andra intresserade hur vi bedriver vår träning

Genom att arbeta med gemenskap och mottot: Alla ska med!

Genom kontinuerligt gruppstärkande aktiviteter.

Genom en stark tränarstab med god kommunikation och samsyn.

Genom att sträva efter att ständigt förbättra och förnya träningsmetoder.

Genom att strukturerat jobba mot mål med god planering och utvärdering.Fina insatser på SM!
2017-07-05 22:43
Det var många deltagare och tuff konkurrens i årets JSM och SM och det känns extra kul att Vänersborg representerades av hela 4 gymnaster! Johanna var tillbaka på tävlingsgolvet efter många års slit med skador och gjorde det med besked! Hon blev nr 6 i barr, bara en ynka tiondel från finalplats. De internationella reglerna säger 8 gymnaster i final, men finalen detta året bestod bara av 5, vilket gjorde att Johanna missade finalen. Johanna är en gymnast som i hela sitt liv älskat sin gymnastik, och trots återkommande problem med skador, finns hon som förebild i hallen vecka ut och vecka in. En fantastisk gymnast och en fantastisk person! 
Bästa placering i mångkamp fick Ida med en fin 13 plats! En lite skakig bomserie ställde till det lite i sammandraget, men överlag en fin tävling toppad med ett snyggt fristående med fina acrolines! Nike gjorde en klart godkänt debut med fina serier! Nervositet gjorde att det blev några missar, men hon gjorde alla moment med fint utförande och det lovar riktigt gott för framtiden! En av dagens höjdpunkter var också att Klara, som olyckligt skadade sig på träning för bara 6 mnd sedan, är tillbaka på tävlingsgolvet och mot alla odds kör full barr- och bomserie. Helt otroligt! Stort grattis till era fina insatser! Nu är det full fart framåt! 
Vårpokalen i Leksand
2017-05-07 00:51
AG-gymnaster och tränare har haft en härlig helg i Leksand och har bestämt att minst en eller två övernattningstävlingar är ett måste per termin! Har man kul ihop så har man!! Resultaten kan vi tyvärr inte presentera än.. Det blev lite strul med mångkampspoängen efter ett lite missöde i sekretariatet. Marius och Corina konstaterar en hel del ljuspunkter, men inga grenfinaler denna gång. Nike och Tilde är nya i pokalensammanhang och hade en hel del nya moment i sina serier. Lite missar blev det, men i det stora hela visade de fin gymnastik. Ida hade ingen bom-dag, men vänta bara...! Alla tre placerade sig alla på översta halvan i resultatlistan av ca 50 tävlande. Belma o Klara hittar vi inte i mångkampen eftersom de inte körde alla redskap. Lite nervöst blev det, men tjejerna visade att de är på gång, och att alla andra får akta sig framöver... Glädje och gemenskap är en god grund för att lyckas! Heja er! Nu satsas det vidare mot Tidaholm 13-14 maj och för några av tjejerna även JSM o SM i slutet av juni.
Alla tjejerna i söndagens finaler
2016-11-14 23:08
Hela startfältet i söndagens finaler på junior och seniorsidan!
Nu ser Ida och Klara fram emot en lång träningsperiod där de kan jobba med nya moment inför vårens tävlingssäsong. Denne toppas med svenska mästerskapen under SM-veckan i Borås den 30 juni i sommar! Ida är då fortfarande junior men det ser ut som att juniormästerskapen i gymnastik kommer gå samtidigt. Kanske är det ytterligare någon gymnast som tar klivet upp till denna nivån innan dess. 
Vill ni se tjejerna in action innan det, kan ni hålla utkik efter vår luciauppvisning den 10 december i Gymmixhallen. Där finns de med, tillsammans med sina duktiga lagkompisar från AG och föreningens killgymnaster. Tider meddelas senare. Varmt välkomna!
Vilken rolig Prova-på-dag!
2016-11-05 19:04
26 härliga tjejer kom till Gymmixhallen för att de villa prova på AG i dag! Klara, Elin, Belma, Ida, Rebecka och Nike var tränare tillsammans med Grete och vår nya huvudtränare Marius! Så kul!! Vi hoppas många är sugna på att börja. Vi jobbar på hur vi kan starta nya grupper. Efter jul är det dags! Håll utkik! 
Ny huvudtränare för AG!
2016-08-28 22:30
Den 23 september hälsar vi Marius Gavriloaie välkommen till Vänersborg!
Marius kommer från Bukarest i Rumänien, är 24 år och tidigare AG-gymnast och aerobic-gymnast som har vunnit många medaljer både nationellt och internationellt inom sina idrotter. Han har en 5-årig universitetsutbildning i idrott och gymnastik och vi ser fram emot att få tillgång till hans kunskap i vår förening. 
Marius kommer att ha huvudansvar för alla AG-tjejer samt vara tränare för killar senior och killar ungdom. 
Marius pratar, än så länge, engelska i hallen, men vi hoppas alla vågar hälsa och slå av en prat så han känner sig hemma och som en i gänget. 
Vi ser fram emot ett spännande år!
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Vänersborgs GF, 13/06 14:17 
Vänersborgs GF, 17/04 11:58 
Vänersborgs GF, 11/03 08:31 
Vänersborgs GF, 04/12 23:13 
Vänersborgs GF, 04/12 23:09 
Vänersborgs GF, 30/11 20:16